Wednesday, 8 August 2012

BaZaR RaYa Di JaKeL SHaH ALaM

Salam..

Wahh bz sukmo skg..tak sempat nak hapdet selalu..minggu2 yang sibuk lagi2 nak menjelang raya ni..walaupun baru 19 hari kita berpose hehe..janji nak citer tudung Fareeda dan Tupperware ritu kan nanti2lah ye..dalam sibuk2 sempat juga balik kampung minggu lepas berbuka bersama family di Sungai Besar..sempat la ronda2 kat pekan..kalau ikutkan tahun lepas lagi meriah dengan bazar raya tahun ni bazar raya wat kat stadium agak jauh dari pekan..setiap hari dan setiap minggu pun Sungai Besar tetap sibuk dan meriah orang bershopping.

Minggu nilah baru sempat kami nak bershopping dan jalan2..yang besnya saya pun dah habis pantangkan..so takde hallah nak kemana2..askar2 pun dah bertambah hangkut je stroller tu sumbat sume haha..

Sabtu tadi misi mencari kain langsir yang dah 4 tahun tak bertukar..ha kira jimat jugaklah kan ahkak..walaupun kain langsir tu masih elok lagi cuma nak tukar kaler je kasi lain sket tahun ni..wahh suka2 langsir baru tahun ni..sebelum tu singgah dulu bazar tengok stock kuih raya..lagipun dekat je bazar tu ngn Jakel..kebetulan pulak Tisya tidur so hamik peluang suh adik jagakan lgipun mesti sesak punya kat Jakel time2 ni..

Sebelum tu nak promote kuih raya ni..korang yang datang kat Jakel beli karpet ngan tikar tu singgah2 lah ye kat booth adik ahkak ni betul2 depan pintu masuk khemah Jakel belakang Petronas bagi warga yang berdekatan lah..kalau kat Kelantan Pahang Terengganu yang nak datang pun dialu2kan..macam2 ada..biskut kerepek kacang2 nata de coco tupperware pun hada..ha tu ahkak punya share tupperware tu haha..kuih pun hada gak..tudung Fareeda ahkak tak juallah kat sini..dekat jepun butik Fareeda depan tu je jalan kaki dah sampai..:)

macam2 hada..

sume sedap2 tau..acar buah tu mak ahkak yang wat..serunding bilis tu killer product..tak sedap ahkak tak jual ye adik2 ahkak2 abang2..makan ngan nasi panas2 waktu sahur tak yah dah lauk lain..telur goreng sebiji dah cukupp..

macam2 biskut hada..senang korang datang jelah tengok dan beli tau hehe..

kerepek2 ni pulak import dari Sungai Besar orang kampung ahkak yang wat..

Rasa sekali pasti nak lagi...Gerenti Sedap..
ni memng betul2 sedap tau tak tipu tak menyesallah kalau beli..

nata de coco macam2 flavour ada..
orang melayu kita yang wat sebalang Rm5 je tau..
murah dan sedap..

Hokey misi mencari kain langsir diteruskan..
lagi mencabar nak mengawal adam n tasnim..

asal berkenan je mesti tak cukup kain..
padanlah last2 minute shopping yang cantik2 mestilah dah kena kebaskn..



last2 berkenan yang ini..hokey tak..krim coklat..
kasi terang sket umah..

selesai di Jakel gi Jusco lak shopping baju hanak2..

trolley ni sgt2 membantu kami..

disebabkan janji ngn hubby nak bagi hadiah sempena anniversary kami yang ke 6 tahun 27 Julai 2012 ritu ahkak pun menunaikanlah hajatnya..takpe perfume je dia nak..hokey..tuk ahkah tunggu ye..

duk dendiam ye hanak2..

belikan kasut tuk hanak2..

Selesai shopping kat Jusco zass ke gombak mah adik hubby pulak berbuka kat situ ngn family hubby..
seronok berbuka ramai2..makanan sampai tak muat meja..

penat tak usah cakaplah seharian berjalan..rasa nak minum sebaldi air je rasanya..huhu

layan hanak2 mandi..



tasnim nana n haikal..anak abang hubby yang sulong..
nampak cam adik beradik pulakkan tasnim dan nana..
rambut pun sama..

haha..berbaloi belikan hubby perfume..tudung Fareeda gantiannya..

Walaupun jual tudung Fareeda tapi pemberian dari hubby sendiri cukup bermakna bagi saya..tqsm syg..:)

Hokey korang..panjang sangt entri ni..
kebas tangan sambil taip tangan sebelah pangku Tisya ni hehe..
nak siap2 jap agi nak gi Meru nak berurut pulak..
bye..



4 comments:

~aYu~ said...

sakannya shopping raya.. cantik-cantik tudung tu. tp, xmampu nak beli fareeda.

Ya ALya said...

saya pun peminat fareeda...tp koleksi baru ciput...

yana halim said...

mak aihh....tu diaaaa.....baek punya pomot. Kalau x cuti pantang ni, mau ada agenda shopping2 dgn mamatasnim ni. haha

Mamatasnim said...

k yana betul lau tak cuti memng bjalan sajalah kitakan asal tgahri ke komplek ushar kuih raya haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...