Friday, 10 February 2012

RePair SoFa

Salam Jumaat..

Pada mereka yang terfolo blog saya sebelum ni tentu tau kisah sofa saya ni..kat SINI..masih menggunakan lagi sofa ni tapi saya alaskan dengan kain..walaupun dah dialas lama kelamaan kulit sofa tertanggal juga dengan sendirinya..letak alas pun mcam dah tak guna je makin lama makin banyak yang tertanggal sapu hari2 pun tetap ada sampah habuk tak usah cakapla..haishh..

Rasanya kalau orang lain mesti dah buang kan sofa yang dah teruk cenggini..tak taulah saya sayang betul nak buang or jual..kulitnya je yang tanggal tapi sofa tu masih elok lagi..bila hubby kata nak antar repair rasa seronokla sangat tukar full leather biar tahan lama sket..ari isnin cuti Maulidur Rasul ritu kami ke kilang sofa  pilih kaler kalini kami pilih kaler yang gelap sket dari yang sblum ni..lau kena conteng pun takdelah nampak sangat mcm yang skg ni..

Cuti Thaipusam ritu adalah hari operasi mengemas rumah sendiri pulak..kemain sibuk kemas rumah mak rumah sendiri pun mcm tongkang pecah gak hehe..dari pagi mengemas menyapu sampah atas bawah, membersihkan kipas2 syiling, menyervis aircon , membuang segala barangan yang tak pakai, tu pun tak habis kemas lagi ni tinggal baju2 kat almari nak buang yang tak pakai dan store kat bawah tangga tu yang penuh dengan barang menan tasnim..memang penat sangat ritu walaupun saya hanya mengarah2 dan mendukung si kecik tupun letih ooo..hubby ngn adik iparla yang paling penat..hehe..

letak kat luar sementara menunggu lori sampai..dua minggu ni rasa lapang sangat hall ni..sapa2 yang datang minggu ni duduk bersila atas lantailah kita ekk..k lah nanti saya sambung next entri lau dah siap sofa tu..



6 comments:

Buku conteng aku said...

nak tau kat mane akak anta sofa ni g repair ek...sofa sy pun da gini rupenye ..tp bkan anak buat kucing!(xde anak sbb still single mingle)..

syeer said...

kak..naj tanye la,,dlm berapa ye kalau kite repair sofa tu..nak tuka kulitnya tu je bpe eh.. ? :)

Anonymous said...

However, there may be an opportunity to take AP courses at another
school or online during the regular school day. Though fascination with this laptop has not died, but some gaping negatives have been
highlighted. While the Inspiron and Samsung both offer the new
i3 processor, the Acer AS5253 comes with a quick AMD-E series 2.


Feel free to surf to my web page: samsung chromebook

Anonymous said...

Another fact which a lot of people are interested in is the battery.
All in all this is a great digital camera to have if you're looking to take high speed quality pictures or movies. The DIGIC II processor lets you shoot up to 4 frames per second, and will produce prints that are large enough for almost any purpose.

Also visit my weblog: canon 6d review

leatherrepairs said...

What a wonderful attitude about this. Thanks for posting! Leather Repairs Bolton

Qilah said...

Slm.kak..nk tnya.kt mna repair sofa tu n bpe average hrga?sofa sy pn jd mcm tu..sebijik.syg nk buang sbb elok lg cuma kulit je terkopek2..tnya kdai2 sume xnk buat...:(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...