Tuesday, 20 September 2011

AlaHai SoFaKu...



 
Bernanah jiwa raga mak nak..baru setahun lebih dah
bertukar corak sofa Saya..cantik tak hehe..

Kalau ditanya macam mana boleh jadi macam ni...
 Jawapanya ada pada Tasnim...
Ade yang berkenan...
sofa cakaran kucing Saya
design sofa ini tidak terdapat dimana2 kedai
hanya satu ini sahaja keluaran yang ada
hahaha..

Disebabkan kecerdikan Tasnim 
 Sofa saya dijadikan tempat mencurahkan idea dan 
bakat terpendam yang dimilikinya sejak azali  lagi..

Mula2 sikit2 je ok lakan..
tapi bila dah banyak contengan2 dan
lukisan2 terhebat abad ini..
Malas dah nak layan..
biar jelahhh....



Wah..hasilnya amat menyahdukan jiwa dan raga kami..
Tak sangka hasil tangan anak Mama sangat kreatif..
  terpuji anak sendiri diharuskan kala ini..
untuk meredakan kegusaran yang bersarang di hati..
Oh tidak.. segannya Mama pada tetamu2 yang datang 
berkunjung nanti...
Raya raya macam ni lahpun sofaku nak 
bertukar corak..

Memandangkan bajet yang sangat ciput..
ditambah kesuntukan masa untuk mencari
sofa yang baru...

Harus mencari jalan penyelesaian..
bagaimana untuk menggunakan sahaja 
apa yang ada...



Di IKEA ada penyelesaianya...harus poyos disitu.

 
Selepas kembali bercuti barulah sibuk nak
mencari alas sofa..
Orang shoping sebelum raya..
Saya shoping selepas raya..hehe..
tapi okla orang pun tak ramai sangat time ni..
sangat selesa kesana kemari..



Ada macam2 alas sofa kat sini..
mula2 Saya ambil yang berwarna merah tu..
Jalan2 lagi nampak yang lain saya ambil juga..



Jalan2 sambil duduk2..hehe..tu yang besnye
IKEA ni..penat shopping boleh relaks2 lagi...
nak posing2 pun lantak pilah..




 Last2 hati terbekenan yang ini..
So sambar jelah warna cokelat tu dua..



Sambil tu jalan2 cuci mata...



Alala cutenye...




Ok misi selesai...


^



^



^



^



^



Ha kira ok lakan tertutup sudah kecacatan yang ada...
Walaupun..
takdela cantik sangat..ececeh
bajet pun ciput jekan..
kalau ade rezeki lebih tahun depan InsyaAllah
kalau tak pakai jelah ape yang ada..:)



Dah alang2 Saya menyenap tu..
takdelah salah nye pun kalau saya tempek
sudut ni pun hehe..
korang pun boleh buat macam saya nikan..
hehehe..



Berdasarkan pengalaman saya yang dah banyak kali
  bekas kuih raya pecah adalah sangat 
praktikal menggunakan bekas kuih raya Tupperware ni
bagi mereka yang memiliki anak2 yang sangat
lasak dan aktif..tak perlu risau seandainya
bekas kuih anda terjatuh atau dibaling..
kuih anda tetap tersimpan dengan eloknya..


Ok
Bye semua..





6 comments:

SYANI said...

Mujur ade IKEA jual alas sofa tu. Kalau takde agaknya sofa sorok dalam bilik le kot. Orang datang duduk atas karpet je..hehehehe

Shibam Jelita said...

yang penting kena kreatif, betul tak ?

KSWSK said...

tang pecah2 ni kan..akk mls nak membersihkan kaca dia tu sbb lau xbesihkan betol2 kang kaki kita plak jd mangsa serdak2 kaca tu

yana halim said...

wah wah wah....ghumah sapaaa la yang gojes nih...hehe...

Mamatasnim said...

Syani:hehe..lau tak letak selimut je kasi tutup cakaran kucing tu..:)

kak shibam:betol2..:)

Mamatasnim said...

KSWSK:haha sama la kak..lau tumpah kat carpet lagi haru..tertongeng2 la nak membersihkan..

kyana:gojes la sangat hehe..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...