Monday, 14 May 2012

BaNduNg Day 2 ~ PaSaR BaRu

Hari kedua di Bandung..
~ Pasar Baru ~

Seawal pagi bangun..
bekpes dulu sebelum memulakan perjalanan..



on the way..

singgah sini semestinya nak cari telekong, kain ela, blouse, handbag..

kedai pertama pecah telur..
dapatla diskaun awal2 pagi ni..jdi 1st cstmer,,

rambang mata tengok telekong cantik2 murah2..
ade gak yang mahal tapi kena pandai tawar..
ahkak yang jual ni pulak sangatlah peramah..

memandangkan kat sini kain sulam sangat femes..harus pandai mencari kedai yang menawarkan harga yang paling murah dan cantikk..penat tawaf jumpa gak yang berkenan dihati..

Dikza borong sakan..
beli banyak2..dapat rege murah..pastu jualla sampai sini hehe..



 
kain ela..sume cantiks2..kedai pun dah macam Jakel.. 
selesa..dan sejuk..

mana2 orang berniaga..



kedai pemborong telekong..



rambang mata tgk handbeg

ahkak teruja..:>>>>

berenti makan jap..
sambil makan mata meliar tengok handbeg..

sambil menunggu dapat sample kek lapis..
mula nak rasa je..tapi sedapla pulak..terus saya order..flavour coklat, pandan, strawbery..
dorang terus hantar kat hotel masa kita dah nak balik..
so masa dapat tu masih fresh lagi..

Nasi Goreng Ciput..
nampak je camni..tapi sedap weii..

Nasi Ayam Penyet..











Toko Tiga
kedai jual barangan branded yang murah..
 banyak jumpa ong kite menyopping kat sini..

tak lepaskan peluang..
Polo, Levi's regenye sangat berbaloi..



jomm jalan lagi..

Pasar Kosambi..

macam2 ada kat sini..
lebih kurang cam pasar Siti Khadijah kat Kelantan..

singgah ke Bandung tak sah kalau tak beli pisang salai..
ermm kata orangla kann..i ikut jee..

tak pernah rasa tapi bila rasa pasti nak lagi..
kerepek2 camni kalau beli dorang akan masukkan dalam kotak..
supaya tak hancur..



Sindang Laris..
memang laris betul..



 
hasil borongan



 souvenir tuk kenkwn upis..

 souvenir tuk family..
song satu dapat telekong..

 telekong sulam



dah berhabis sakann..
malam makan maggi je wakaka..:)

6 comments:

inazamri said...

mmg best sgt soping kat bandung ni kan.Hajat hati thn ni nak ke sana lg.Sampai pasar baru mesti terdengar ayat 'pecah telur'dah nak ke ptg pun ada budak2 dok ckp pecah telur lg hihi.

Mamatasnim said...

hehe memang bes shoping barang murah..gi sume kdai ckap pecahtelur2..kelakar betul..:)

cahayaituaku said...

rambang mata kalau masuk pasar baru 3jam pon tak cukup nak shopping :)

Mamatasnim said...

betull tu..seharian kat situ pun tak sedar kak hehe..:)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

preorder pisang sale, pisang bolen, bagelen, brownies kartikasari & brownies amanda fresh from bandung.whatsapp ina 0192633431 @ IG dazlina daud

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...