Monday, 7 May 2012

BaNduNg DaY 1~ TangKuBaN PaRaHu, TraNs StuDio


Sambungan citer Bandung yang tergantung dua bulan lamanya..baru lani nak publish..basi dah..tapi tetap nak tempek juga wat kenangan..bagi tak menghampakan pembaca2 yang rajin memfoloku..waahh!!! adeke??..buat2 la cam adekann..walaupun banyak gambo je yang sebenarnya wakaka..terima kasih juga pada mereka yang sudi folo blog yang kejap timbul kejap tenggelam ni..tuan tanah agak bz kebelakangan ni..InsyaAllah lepas ni akan cuba merajinkan diri untuk menghapdet selalu..:) 

Baru tiba di Lapangan Terbang Bandara Husein Sasteranegara Bandung..
bersama Adikza peneman setiaku..

Haruslah nak posing2 dulu..

Lega dah sampai..hilang sakit perut penin sepanjang perjalanan..


Tak kisahlah kat manepun nak posing..depan bengkel pun jadi..

Reno Supir yang bersama kami sepanjang berada di Bandung..
sangat baik dan peramah..berumur 40an nampak macam 20an..awet muda..

Pic Profile Facebook..tak tukar2 lagi..

sampai2 terus cari tempat makan..

Restoran Gampoeng Aceh..

Menu pertama yang dijamah..nasi lemak rendang..
tak berapa nak masuk sangat ngn tekak ni..
masih pening lagi..
teringat nasi lemak Jalan Kebun..ooh sedapnya..

Mee Sup Kepiting..nampak menarik rasa pun tertarik..dikzanya menu..

Restoren Gampoeng Aceh..

rumah2 di Bandung..

oohh sop buntut..macam2..

On the way nak ke Tangkuban Parahu..
masa naik tu hujan agak lebat..
mata yang agak ngntuk ni terus segar bila tengok keindahan 
pemandangan yang cantik..sumpah teruja masa ni..

Subhanallah cantiknya bumi ciptaan Tuhan..

masa untuk posing..hehe..
walaupun hujan dan cuaca agak sejuk tidak melunturkan semangatku..wakaka..
sejukkk saangattt..





Wah baru pasan cam nak tersembul dah
perut mak buyung..
ade hati lagi nak naik bukit tu..

sampai2 je kat sini..kami dikelilingi oleh penjual2 keychain dan macam2 
lagi barangan cenderamata..
ikut je kemana kitorang pegi..

hubby dah macam wakil rakyat melawat kawasan..



banyak cameraman kat sini..
tak yah suruh dorang dah offer..



me n hubby..



Ade macam Ratu tak??..takpun iras2 batu kawah tu..



bersama Reno..





de pulak line oren ni mana datangnye tah..





nak sama besar dah perut hubby..adoyaii..








dah masuk kete pun masih lagi mengejar kami..

tengah memujuk hubby lagi..
gigih betul dorang ni..dah borong banyak dah pakk..

 perghh lega sampai hotel..
 letak barang n rehat2 sekejap baru sambung perjalanan..
kalau ikutkan memang penat tapi rugi pulak tak jalan dah alang2 sampai sana..

dah lewat petang baru makan..
kat Yumi-Yumi Noodle House..

aksi2 sementara menunggu..

``````

```````

Nasi Goreng Seafood..
nampak simple tapi rasanya sangat sedap..

licinn..

hujan agak lebat..

kat mana2 ceruk pun orang berniaga..

paling terkejut bila tengok orang jual daging ayam kat depan bus stop..
siap hampar kain alas atas jalan potong ayam..
macam2 ada..



Akhirnya sampai juga
destinasi seterusnya..
Trans Studio..

















































Sekian..
Walaupun agak penat tapi sangat menyeronokkan..
Nanti sambung hari kedua pulak..

1 comment:

Stylista.Collection said...

hye jom follow blog ni tq
http://stylistacollection.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...