Tuesday, 13 March 2012

MaNdi JuGa TaSniM


Salam uolss..wah tetiba mood macam happy sungguh..berbanding semalam..hari Isnin yang selalunya mood tak berapa nak bes..1st day keje..baru nak masuk gear..masuk ri kedua dah okla sket..sampaikan semalam tasnim cuti pun boleh lupa..dah sampai taska kul 8 masih tutup lagi..hadoyai lupa sungguh mamamu..siblah rumah pengasuh tak jauh dari taska..tapi semangat nak ke taska tu tetap meninggi..syabas tasnim..bangga sungguh mama dengan tasnim skrg..dah tak nangis lagi dan rajin nak belajar..menyanyi petah lagi..macam2 lagula berkumandang kat telinga kami..nak tergelak pun ada kadangtu..

Malam minggu ritu kami ke rumah adik hubby Intan yang baru pindah rumah baru seminggu kat Banjaria Court Gombak jauh jugala dari Shah Alam kalau jemkan..sampai pun dah lewat dalam kul 9.00 lebih..sampai2 agak teruja juga..kawasan kediamannya sangat cantik..kawasan baru mestilah cantikkan..lepak2 sambil borak2 kosong ngan bapa n ibu mertua, adik beradik hubby pun sume ada..sebelum tu memang dah pesan kat hubby tasnim tak yah mandi disebabkan selsema diye pun tak baik lagi..swimming suit pun awal2 tak bawak sebab dah set tak mandi..boleh caya ke tasnim tak mandi huhh..
 
awalnya nak jalan2 je kat bawah tu tengok uncle2 diye
mandi..last2 sket demi sket kaki tu mencecah air..
tau2 dah sampai pinggang..hurmm nasiblah mamamu
ni berhati lembut..kasi cann lah sekali sekala..

 untunglah ada uncle2 yang rajin melayan..



kalau kutkan dah terjun dah sama2 tasnim..takut lak orang sangka dugung berendam tetengah malam kat pool tu..haishh memang sabar sungguh banyak masa lagi hehe..













budak yang sangat baik..elok je duk ngn abah tengok
gelagat kakak tasnim..

abahmu yang berkorban demi menjagamu wahai si adam..
sape tahu dalam hati meronta2 agaknya..bawak2 bersabar bang ye..besar lagi pahala jaga anak..:)

kasi zoom muka adam kut tak clear pic memalam ni..

saje test2..ececeh..

kalau tangan dah tak seni tu..set camne pun tak menjadi juga hasilnya alahai..

dah penat berkubang tak nak masuk pulak..

Ruang pintu masuk..snap sket2 je..
nipun tanpa kebenaran hehe..

Peberet kaler Intan merah..langsir pun merah...
cantik pulak merah ni ye..

pinjam sat kat google..

Umah ni baru je siap..tak ramai lagi yang pindah..banyak umah yang masih renovate..selamat berpindah kepada mereka yang menjadi penghuni kediaman ni nanti..

2 comments:

Norsalmi said...

Salam intan,
Biasalah budak2.. bukan boleh jumpa air. anak2 akak macam tu juga.

Mamatasnim said...

anak2 hapy kitepun hapykan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...