Wednesday, 15 June 2011

Nasi Goreng Hubby...

Petang semalam balik dari opis penat sangat dengan lapanye..
pening kepala watpe pun serba tak kena..
terus gi Sek.17 dulu amik tasnim dan adam..
sampai- sampai nampak tasnim tengah ronda2 naik moto ngan menantu makcik ...
terus hilang penat dan lapa aku bile tengok tasnim..
 mase tu dia tak perasan aku dalam kete..

 eksyen betul dia atas moto ngan puting kat mulutnye yang tak boleh tinggal langsung..
sempatla hubby aku snap gambar tasnim..

 ecewahhh....

On the way balik tu hubby tanye rrr nak makan ape..
aku ckapla ape2la bi (sambil wat muke orang dah kebulur sgt)
haha mintak simpati la konon..ingat nak tapau je terus..malas nak makan kat luar..
karang nak berangkut lagi ..lebih baik aku makan kat rumah je lagi selesa kan..

Hubby: takpelah abg masak arini..(yess..jawapan yang aku tunggu2 dari mulut hubby)
tetiba lak aku cam teringin sangat nak makan masakan hubby..
hubby aku xdelah terer sgt masak..menu2 yang simple jela..yang penting keikhlasan dia yang patut aku puji..

Akhirnye....nilah hasil air tangan hubby aku...
Nasi Goreng bawang besar sayur kobis...
  

Nasi goreng yang paling sedap hubby buat..:)
rasenye mabeles..bukan nak bodek wei..memang sedap..menjadi pulak aritu :)
selalunye biase2 je..tq sayang..lain kali boleh wat lagi..

tasnim yang khusyuk main game..banyaklak dia makan haritu..

 Dah boring latu...

 serba tak kena...

nak tengok upin & ipin  rupenye..

adoiiyai gelapnye gambar..sory
kamera tak berape nak canggih..:):)
mane adam??

 adam yang mula nak merangkak..
abaikanla tilam biru akutu..tempat aku baring, lepak2 ngn anak2..
 adam ngan tasnim tengah bergelut..
rase tenang hati aku tengok gelagat anak2..hilang penat aku seharian..

Terima kasih hubby...
Semoga kebahagiaan keluarga kecil ini akan berkekalan hingga akhir hayat..

Amin.






 
 

7 comments:

yana halim said...

amboiii....nampak sedap betul nasi goreng tu. ada lebih tak? esok bawak ke opis...hehe

mamatasnim said...

haha...dah hbisla time tu gak..x pe lain kali su bwk menu lain lak..:):)

SYANI said...

Terer gak hasben mamatasnim masak nasik goreng. Hasben saya pandai masak megi je..hehehe

mamatasnim said...

hehe..xdela terer sgt syani..bolehla lau nasi goreng yang simple2 je tapi lau bab mengemas tip top rr kalah su..

tupperware creative design said...

1st time dengar nasi goreng bawang tu.. mmg nampak mabeles!!! :D

Mak Wardah said...

Salam. I am yr silent reader, nanti nak cuba masak nasi goreng ni...nampak tempting

mamatasnim said...

hehe..tq tupperware n mak wardah..hubby yang wat nasi tu..dia pun main bubuh je..sedap rr..cubelah ye..makin kembang la hubby aku de org puji diye..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...